Anjiyo Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

By
Anjiyo işlemi biten hasta personel eşliğinde sedyeye yatağına getirilir. Anjiyo sonrası kateterin bulunduğu yer kesinlikle hareket ettirilmemelidir.

Tuvalet ihtiyacı ayağa kalkmadan yatakta ördek/sürgü ile karşılanmalıdır. Serviste öncelikli olarak su içmeniz isteneceğinden ancak 1 saat sonra az porsiyonda bir şeyler yiyip içmeniz uygun olacaktır. İşlem sırasında kullanılan konstrat madde böbreklerinize zararlı etki yapabileceğinden ilacın atılabilmesi için bol miktarda sıvı almanız istenecektir.

En az 3 litre, her yarım saatte 2 bardak olacak şekilde su tüketilmelidir.

Kalp hızınız, tansiyonunuz hemşire tarafından kontrol edilir. İşlem yerindeki ''şit'' adı verilen kateterin durumu, kanama olup olmadığı ve nabzınız doktor tarafından değerlendirilir.

Durumunuza göre ;  anjiyo sonrası yatağınıza dönünce; doktorunuz tarafından hemen şit çekilir. Bu işlemden sonra kasığınızın üzerine kum torbası veya öze kasık kapatma materyali konup 6-8 saat bacağınızı düz tutmanız istenecektir. Kum torbası alındıktan sonra ayağa ilk defa kalkarken uzun süre aynı pozisyonda yatmaktan dolayı başınız döneceğinden asla yalnız olmayınız.

Taburculuk öncesi doktorunuz anjiyo sonuçlarınızı size getirerek bu konuda bilgi verecektir. Kum torbası alındıktan sonra probleminiz yok ise 2 saat içinde taburcu olacabilirsiniz.

Ayrıca anjiyo CD'nizi anjiyo sekreterliğinden alabilirsiniz.

DİKKAT :

  • Bulantı,
  • Kusma,
  • Terleme,
  • İşlem yerinde kanama ve şişlik
...olduğunda hemen hekim/hemşireye haber veriniz.
TSK Mehmetçik Vakfı
TSK Mehmetçik Vakfı